Lokacija:
Fotostorm studio, Veternik (Novi Sad)

Datum i vreme:

ponedeljak 20. mart 2023. 16-19 h
utorak 21. mart 2023. Od 16-19 h

U stalnoj smo potrazi za novim licima u svetu stok fotografije i videa.

Koga tražimo?

Ako se osećaš prijatno pred kamerom, voliš da se fotografišeš i da glumiš, javi se. Ovo je prilika za nova lica, bez iskustva ili sa malo iskustva a mnogo volje. Godine nisu važne, potrebne su nam osobe svih uzrasta, najrazličitijih profila i osobina, prijatne spoljašnjosti, pristupačni, opušteni, koji sa lakoćom komuniciraju sa kamerom. Ako misliš da možeš ili želiš da pokušaš, javi se.

Šta dobijaš?

Osim što ćeš imati priliku da se oprobaš ispred foto aparata, zakoračiš u svet stoka i komercijalne fotografije, nakon kastinga i test fotografisanja dobićeš profesionalne fotografije koje ćeš moći da koristiš u svom portfoliju.

Šta nama treba?

Znamo da je svako jedinstven i po nečemu poseban zato nam pokaži svoju harizmu, osmeh i energiju. Pokaži šta je to što te izdvaja – osmeh, frizura, boja kose, stil, fizička karakteristika i drugo. Možda imaš neki interesantan hobi ili imaš lep radni ili životni prostor u kome možeš da iskažeš svoje veštine i osobenost.

Gde? 

Lokacija na kojoj će se održati kasting i test fotografisanje je Fotostorm studio, Braće Tokin 8, Veternik.

Kada?

Vreme tokom kojeg ćemo se upoznavati sa novim licima je ponedeljak 20. mart 2023 od 16-19 h i utorak 21 mart 2023. od od 16-19 h. Ukoliko se ne uklapate u ove termine a želite da dođete na kasting, javite nam se kako bismo dogovorili viđenje za neki drugi termin.

Kako?

Test fotografisanje traje 10-15 minuta tokom kojih se upoznajemo, porazgovaramo i napravimo nekoliko fotografija u različitim životnim situacijama. Pogledaj primere fotografija kakve bismo pravili na probnom fotografisanju.

Kako se prijaviti?

Potrebno je da nam najaviš svoj dolazak na email adresu kontakt@fotostorm.net i da napišeš vreme koje ti odgovara a uklapa se u okvire predviđene za kasting. Nakon toga ćemo te obavestiti o slobodnim terminima i rezervisati vreme samo za tebe. U najavi nam obavezno ostavi broj telefona i godinu rođenja. Ukoliko imaš manje od 18 godina, potrebno je da sa tobom dođe jedan od roditelja. Možeš se prijaviti i slanjem viber poruke ili poruke na instagramu (info u daljem tekstu).

Koliko košta?

Test fotografisanje je besplatno, ne plaćaš ništa i za to prvo, probno fotografisanje ne dobijaš honorar. U zamenu za tvoje vreme i trud, dobićeš profesionalne fotografije za svoj portfolio ili za lični album. Potrebno je da nakon fotografisanja potpišeš saglasnost za fotografisanje (Model Release) kako bismo fotografije mogli da objavimo u našem stok portfoliju. Model release se potpisuje nakon fotografisanja u studiju, u aplikaciji koju imamo na našem telefonu i odnosi se samo za taj dan snimanja.

Naš portfolio

Sve naše stok fotografije možete videti na sajtovima iStock i GettyImages, kao i stok video fajlove – iStock i GettyImages.

Kako se pripremiti za dolazak?

Predlažemo da dođeš u ležernoj odeći u kojoj se osećaš prijatno. Važno je da odeća bude bez vidljivih brendova, printova, crteža i oznaka, što je i inače praksa za stok fotografisanja.

Još pitanja?

Ako imaš još pitanja ili nedoumica, možeš nas kontaktirati emailom, telefonom na broj 060788346 (viber, smas, poziv) ili putem Instagram poruka.